Αν αναζητάτε έναν απολαυστικό τρόπο να ξεκινήσετε την ημέρα σας ή να προσφέρετε σε φίλους και οικογένεια ένα γλυκό και μοναδικό πρωινό, οι τηγανίτες με μέλι και μπισκότο είναι η ιδανική επιλογή.
Ακολουθεί συνταγή για 20 περίπου τεμάχια.
Υλικά:- 2 αυγά
- 2 κ. σούπας ζάχαρη
- 1 κ. γλυκού baking powder Γιώτης
- 1 1⁄2 φλ. γάλα ΤΡΙΚΚΗ
- 2 1⁄2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Γιώτης
- 2 κ. σούπας Βιτάμ για το τηγάνι
- 3 μπισκότα Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου
- μέλι παραγωγού
Εκτέλεση
- Xτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το baking powder, το γάλα, το αλεύρι και χτυπάμε πάλι δυνατά μέχρι να γίνει ένα ομογενοποιημένο, σχεδόν πηχτό, μείγμα.
- Σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο κάθε φορά, βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Με μια κουτάλα παίρνουμε από τον χυλό και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η κάθε πλευρά.
- Τοποθετούμε τις τηγανίτες σε απορροφητικό χαρτί.
- Σε κάθε στρώση γεμίζουμε με μέλι και τριμμένο μπισκότο.