Οι λουκουμάδες με μέλι είναι ένας από τους πιο αγαπημένους παραδοσιακούς γλυκούς πειρασμούς της Ελληνικής κουζίνας. Φτιαγμένοι με απλά υλικά, αλλά με μοναδική γεύση, οι λουκουμάδες είναι το ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας.
Ακολουθεί συνταγή για 5-6 άτομα.
Υλικά:
- 450γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις μύλοι Αγίου Γεωργίου
- 1 φακελάκι μαγιά ξηρή (9 γρ.) Mac Magic
- 1 κ. σούπας ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 450 ml νερό χλιαρό
- κανέλα Κεϋλάνης σκόνη
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- σουσάμι
- μέλι παραγωγού
Εκτέλεση:
- Σε 50ml από το χλιαρό νερό διαλύουμε τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη και την αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για 5 λεπτά περίπου μέχρι να αφρίσει.
- Με το μίξερ χτυπάμε καλά το υπόλοιπο νερό (400ml) μαζί με το αλεύρι και το αλάτι.
- Αφού το μείγμα της μαγιάς έχει αφρίσει, το προσθέτουμε και αυτό στο μίξερ και χτυπάμε ξανά μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
- Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε για 1 ώρα σε ζεστό μέρος, να φουσκώσει.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε μπόλικο από το ηλιέλαιο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Αφού ζεσταθεί καλά, με ένα κουτάλι ρίχνουμε στο τηγάνι τον χυλό, τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν για 2 λεπτά περίπου.
- Βγάζουμε τους λουκουμάδες σε χαρτί κουζίνας.
- Απλώνουμε σε πιάτο, περιχύνουμε με το μέλι, πασπαλίζουμε με την κανέλα και το σουσάμι.