Για όλους τους λάτρεις των γλυκών και των εύκολων, αλλά γευστικών συνταγών, η κρέπα με μέλι και μπανάνα είναι η ιδανική επιλογή. Είναι τέλεια επιλογή για πρωινό, σνακ ή ακόμη και για ένα γλυκό βράδυ με φίλους και οικογένεια.
Εύκολη στην παρασκευή και γεμάτη νοστιμιά, αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας!
Υλικά για την κρέπα:
- 2 αυγά
- 400ml γάλα
- 160 γραμμάρια κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κουταλάκια σούπας ζάχαρη
- 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο
Υλικά για τη γέμιση και το topping:
- Μια μπανάνα
- 50 γραμμάρια καρύδι και αμύγδαλο (μείγμα)
- Μέλι
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το γάλα, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο.
- Χτυπάμε πολύ καλά με ένα μίξερ χειρός.
- Προσθέτουμε και το αλεύρι και χτυπάμε πολύ καλά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεγάλο ρηχό ταψί αφού του έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου για 25 λεπτά περίπου.
- Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το πατάμε ελαφριά με μια μεγάλη σπάτουλα μέχρι να ξεφουσκώσει.
- Κόβουμε σε λωρίδες.
- Γεμίζουμε με λεπτά κομμάτια μπανάνα και μέλι.
- Πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς και το μπισκότο.
- Τυλίγουμε σε ρολάκια.
- Διακοσμούμε με φέτες μπανάνα, τριμμένο μπισκότο και τους ξηρούς καρπούς.
- Περιχύνουμε με μέλι.