Η μπρουσκέτα με παρμεζάνα και μέλι είναι μια γευστική και πρωτότυπη παραλλαγή. Συνδυάζει την τραγανή υφή του ψωμιού με την έντονη, αλμυρή γεύση της παρμεζάνας και τη γλυκιά αίσθηση του μελιού, προσφέροντας ένα υπέροχο γλυκό-αλμυρό παιχνίδι γεύσεων.
Υλικά:
- 1 μπαγκέτα
- 100-150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή κομμένη σε φέτες
- 2-3 κουταλιές της σούπας μέλι
- 60-70gr προσούτο
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)
- Φύλλα φρέσκου βασιλικού ή ρίγανη (προαιρετικά)
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Κόβετε τη μπαγκέτα σε λεπτές φέτες και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 5 περίπου λεπτά.
- Στη συνέχεια απλώνετε μια καλή ποσότητα τριμμένης παρμεζάνας ή τοποθετείτε φέτες παρμεζάνας πάνω στις φέτες ψωμιού.
- Τοποθετήστε και πάλι τις φέτες στο φούρνο και ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Όταν είναι έτοιμες, σερβίρετε σε πιάτο πασπαλίστε τα καρύδια.
- Περιχύστε τις μπρουσκέτες με μέλι και τοποθετήστε μικρές και λεπτές φέτες προσούτο.
- Αν θέλετε, προσθέστε λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού, ρίγανη ή φρεσκοτριμμένο πιπέρι για επιπλέον ένταση.
Σερβίρετε αμέσως, όσο είναι ακόμα ζεστές και τραγανές.
Αυτή η μπρουσκέτα μπορεί να αποτελέσει εξαιρετικό ορεκτικό ή σνακ για κάθε περίσταση!
Συνδυάστε τις μπρουσκέτες με ένα λευκό κρασί. Εμείς εδώ στο Μελισσόκτημα διαλέξαμε το Πρόποδες από το κτήμα Ζαφειράκη.
Ένα ξηρό, πλούσιο κρασί με γεμάτο σώμα από την ποικιλία Chardonnay.