Οι μπρουσκέτες με κατσικίσιο τυρί, καρύδια και μέλι είναι μια νόστιμη επιλογή για ορεκτικό ή για ένα ελαφρύ γεύμα. Συνδυάζουν τη γλυκιά γεύση του μελιού με την αλμυρή και κρεμώδη υφή του κατσικίσιου τυριού, δημιουργώντας έναν υπέροχο συνδυασμό!
Υλικά:
- 1 μπαγκέτα ή φρατζόλα (κομμένη σε φέτες)
- 150 γρ. κατσικίσιο τυρί
- 50 γρ. καρύδια (κομμένα σε κομματάκια)
- λίγες σταφίδες
- 2-3 κουταλιές μέλι
- ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο (προαιρετικά)
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Λιώστε το κατσικίσιο τυρί με ένα πιρούνι και προσθέστε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο για να γίνει πιο μαλακό και κρεμώδες. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο πιπέρι ή φρέσκο θυμάρι για επιπλέον γεύση.
- Αλείψτε μια γενναιόδωρη ποσότητα από το κατσικίσιο τυρί στις φέτες μπαγκέτας.
- Τοποθετήστε τις φέτες της μπαγκέτας σε ένα ταψί και ψήστε για 8-10 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες.
- Όταν είναι έτοιμες, σερβίρετε σε πιάτο, σκορπίστε τα καρύδια και τις σταφίδες.
- Περιχύστε τις μπρουσκέτες με μέλι και αν θέλετε, προσθέστε λίγα φρέσκα φύλλα δεντρολίβανου ή θυμάρι.
Συνδυάστε τις μπρουσκέτες με ένα λιαστό κρασί. Εμείς εδώ στο Μελισσόκτημα διαλέξαμε το Μέλιρρος του οινοποιείου Πουλτσίδη.
Προέρχεται από λιαστά σταφύλια της ποικιλίας Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου η οποία καλλιεργείται στην εύφορη και ζεστή θεσσαλική γη. Τα σταφύλια λιάζονται περίπου για 30 μέρες και παλαιώνουν σε δρύινα βαρέλια για δύο χρόνια.