ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΕΙΑ: Άργος, Αργολίδας. Τηλ. 6907 216 729 | Νίκαια, Λάρισας. Τηλ. 6947 737 774

Φτιάξαμε μπρουσκέτες με κατσικίσιο τυρί, καρύδια και μέλι

Οι μπρουσκέτες με κατσικίσιο τυρί, καρύδια και μέλι είναι μια νόστιμη επιλογή για ορεκτικό ή για ένα ελαφρύ γεύμα. Συνδυάζουν τη γλυκιά γεύση του μελιού με την αλμυρή και κρεμώδη υφή του κατσικίσιου τυριού, δημιουργώντας έναν υπέροχο συνδυασμό!


Υλικά:

  • 1 μπαγκέτα ή φρατζόλα (κομμένη σε φέτες)
  • 150 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 50 γρ. καρύδια (κομμένα σε κομματάκια)
  • λίγες σταφίδες 
  • 2-3 κουταλιές μέλι
  • ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
  • Λιώστε το κατσικίσιο τυρί με ένα πιρούνι και προσθέστε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο για να γίνει πιο μαλακό και κρεμώδες. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο πιπέρι ή φρέσκο θυμάρι για επιπλέον γεύση.
  • Αλείψτε μια γενναιόδωρη ποσότητα από το κατσικίσιο τυρί στις φέτες μπαγκέτας.
  • Τοποθετήστε τις φέτες της μπαγκέτας σε ένα ταψί και ψήστε για 8-10 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες. 
  • Όταν είναι έτοιμες, σερβίρετε σε πιάτο, σκορπίστε τα καρύδια και τις σταφίδες.
  • Περιχύστε τις μπρουσκέτες με μέλι και αν θέλετε, προσθέστε λίγα φρέσκα φύλλα δεντρολίβανου ή θυμάρι.
Σερβίρετε αμέσως, όσο είναι ακόμα ζεστές και τραγανές.



Συνδυάστε τις μπρουσκέτες με ένα λιαστό κρασί. Εμείς εδώ στο Μελισσόκτημα διαλέξαμε το Μέλιρρος του οινοποιείου Πουλτσίδη.


Προέρχεται από λιαστά σταφύλια της ποικιλίας  Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου η οποία καλλιεργείται στην εύφορη και ζεστή θεσσαλική γη. Τα σταφύλια λιάζονται περίπου για 30 μέρες και παλαιώνουν σε δρύινα βαρέλια για δύο χρόνια.

Περισσότερα για το κρασί.

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΕΙΑ

Άργος, Αργολίδας.
Τηλ. 6907 216 729

Νίκαια, Λάρισας.
Τηλ. 6947 737 774


EL 42/2020 πρώην EL 11/601